Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Reguli noi la schimbarea denumirii şi numerotării străzilor - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat noi reguli de atribuire, schimbare a denumirii şi numerotare a străzilor şi zonelor de circulaţie publică, dar şi delimitarea competenţelor organelor implicate în proces.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat un nou regulament privind ținerea ”Registrul de stat al unităților administrativ-teritoriale și al străzilor din localitățile de pe teritoriul Moldovei”.

Bustul lui Gheorghe Râșcanu-Derojinski din or. Râșcani - Sputnik Moldova
Politică
E lege: Toate administrațiile publice locale, obligate să facă asta începând de astăzi

Astfel, acesta devine obligatoriu pentru autorităţile publice responsabile de crearea şi ţinerea Registrului de stat al unităţilor administrativ-teritoriale şi al adreselor, cât şi pentru persoanele care au atribuţii de avizare, recepţie şi înregistrare în registrele informaţionale de stat.

Regulamentul stabileşte procedura de atribuire, schimbare a denumirii şi numerotare a arterelor de circulaţie şi zonelor de circulaţie publică, inclusiv determinarea şi reprezentarea geografică a adresei, procesarea informaţiei despre adrese şi delimitarea competenţelor organelor implicate în proces.

Potrivit notei informative la proiect, cheltuielile de creare, dezvoltare şi ţinere a Registrului vor fi suportate de la bugetul de stat şi prevăzute în devizul de cheltuieli al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru.

Fluxul de știri
0