Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Economia rusă a reușit să se adapteze la condițiile create de sancțiunile SUA

© Sputnik / Григорий Сысоев / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin consideră că economia Rusiei nu a capotat în urma sancțiunilor impuse de statele occidentale, ci a devenit mai atractivă pentru investitorii străini.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la lucrările forumul investițional al băncii VTB Capital “Russia Calling!”. Sesiunea din acest an a decurs sub genericul “Crearea parteneriatelor. Eliminarea divergențelor”.

În timpul ședinței, șeful statului rus a abordat problema dezvoltării economiei ruse, prețurile la petrol, relațiile cu partenerii occidental.

Economia se adaptează

La runda de întrebări și răspunsuri, președintele a menționat că economia rusă se adaptează la situațiile complicate și creează condiții pentru o dezvoltare internă, în pofida fenomenului crizei și „chiar a unor greutăți create în mod artificial”.

Le Kremlin de Moscou et le drapeau russe - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul, despre posibila anulare a întâlnirii lui Vladimir Putin cu Donald Trump

“Volumul investițiilor în active fixe în ultimii 9 luni a crescut cu 4,1 la sută. Acest optimism al investitorilor, această atitudine pozitivă reprezintă un indicator important al siguranței în afacerilor și noi apreciem acest lucru”, a adăugat el. Cu toate acestea, ritmurile creșterii economiei ruse sunt insuficiente pentru îmbunătățirea radicală a nivelului de trai al populației, a constatat Putin.

”Vorbim despre acest lucru, îl înțelegem. Elaborăm un întreg program pentru schimbarea situației. Ne propunem să depășim ritmurile de creștere la nivel mondial”, a anunțat șeful statului.

Liderul rus a subliniat că pensiile vor crește, această “problemă fiind rezolvată deja”.

Rusia este satisfăcută de prețul mondial la petrol

Vorbind despre situația pe piața petrolului, șeful statului a menționat că Rusia este satisfăcută de prețul de 60 de dolari pentru un baril.

De asemenea, el a mai subliniat că Moscova nu și-a propus și nu își va propune subminarea pieței petrolului de șist.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Federația Rusă se confruntă cu mai multe dificultăți, dar le va depăși

Potrivit liderului rus, acordurile în cadrul OPEC+ sunt respectate la 100%, Moscova continuând cooperarea în baza acestui document.

“Toate înțelegerile au fost realizate, ceea ce nu a existat niciodată în această organizație. Trebuie să recunosc că un aport deosebit l-a avut poziția Arabiei Saudite. E un merit al Arabiei Saudite și a prințului moștenitor, el a fost inițiatorul acestei activități”, a menționat Putin.

UE a pierdut 400 mii de locuri de muncă

Potrivit șefului statului rus, sancțiunile introduse de statele occidentale împotriva Rusiei au provocat dispariția în Europa a 400 mii de locuri de muncă.

“Există niște lucruri evidente, obiective, confirmate de datele statistice. În trecut am avut un schimb de mărfuri cu UE, cel mai mare partener comercial, de 450 miliarde de dolari, iar acum e doar 236 (miliarde de dolari), dacă nu greșesc. E o diferență. Conform evaluărilor Parlamentului European, sistarea exporturilor producției europene pe piața rusească a dus la dispariția a 400 mii de locuri de muncă la întreprinderile din statele UE”, a spus Putin.

Potrivit lui acest proces reprezintă o lovitură gravă asupra economiei statelor europene, oamenilor și problemelor sociale.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a prezentat planul prezidențial de dezvoltare a forțelor armate din Rusia

Președintele a menționat că un astfel de comportament al partenerilor afectează economia rusă, însă există și niște aspecte pozitive.

“După ce Rusia a reușit să se adapteze la un astfel de comportament al partenerilor, a devenit evident că există și mai multe aspecte pozitive. În condițiile păstrării unei astfel de politici macroeconomice, în condițiile unei astfel de stabilități pe care o demonstrează Rusiei, se poate activa obținând profit”, a subliniat Putin.

Forumul “Russia Calling!” reprezintă una din cele mai importante platforme de atragere a capitalului în economia rusă, pentru îmbunătățirea climatului investițional și dezvoltarea relațiilor economice externe ale țării.

Fluxul de știri
0