Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul din Moldova a numit un director adjunct al SIS

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Legii cu privire la SIS, directorul Serviciului are un adjunct, numit în funcție de Parlament, la propunerea directorului SIS.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Parlamentul l-a numit astăzi în funcția de director adjunct al Serviciului Informații și Securitate (SIS) pe Alexandru Esaulenco. Candidatura acestuia a fost susținută de 54 de deputați.

Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Politică
În Parlament a fost înregistrată demisia unui director adjunct al SIS

Comisia juridică numiri și imunități a susținut candidatura acestuia cu majoritatea voturilor. Alexandru Esaulenco a fost înaintat pentru a fi numit în această funcție de directorul SIS, Vasile Botnari.  

Hotărârea Parlamentului intră în vigoare la data adoptării.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a urat lui Esaulenco succes în activitatea sa.

În septembrie, Ruslan Munteanu a fost eliberat din serviciul special din cadrul SIS în baza cererii de demisie. Directorul SIS, Vasile Botnari, s-a adresat președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu solicitarea ”de a întreprinde acțiunile de rigoare pentru eliberarea lui Ruslan Munteanu din funcția de director adjunct al SIS, în legătură cu demisia acestuia”.

Munteanu a depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al SIS din proprie inițiativă.

Potrivit Legii cu privire la SIS, directorul Serviciului are un adjunct, numit în funcție de Parlament, la propunerea directorului SIS.

Fluxul de știri
0