Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Parlament a fost înregistrată demisia unui director adjunct al SIS

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele comisiei, deputatul Raisa Apolschi, va da citirii documentului în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, după care deputații vor lua act de demisia vicedirectorului SIS. Hotărârea Parlamentului va intra în vigoare la data adoptării.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Comisia juridică numiri și imunități a înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre cu privire la demisia unui director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). 

Ofiter SIS СИБ - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii SIS au dat lovitura în această dimineață. Ce au făcut în raionul Vulcănești

Este vorba despre Ruslan Munteanu, care a fost eliberat din serviciul special din cadrul SIS în baza cererii de demisie depusă în a doua jumătate a lunii septembrie. Directorul SIS, Vasile Botnari, s-a adresat președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu solicitarea ”de a întreprinde acțiunile de rigoare pentru eliberarea lui Ruslan Munteanu din funcția de director adjunct al SIS, în legătură cu demisia acestuia”.

Munteanu a depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al SIS din proprie inițiativă.

Potrivit hotărârii Comisiei juridice, numiri și imunități, Parlamentul va lua act de cererea de demisie a lui Ruslan Munteanu din funcția de director adjunct al SIS. Președintele comisiei, deputatul Raisa Apolschi, va da citirii documentului în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, după care deputații vor lua act de demisia vicedirectorului SIS.

Hotărârea Parlamentului va intra în vigoare la data adoptării.

Fluxul de știri
0