Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce trebuie să facă moldovenii dacă vor dori să meargă la odihnă în Turcia

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiAntalya
Antalya - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cetățenii Republicii Moldova și Turciei vor fi scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători reciproc în baza buletinului de identitate. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Protocolului, semnat la Chișinău la 17 octombrie 2018, dintre Guvernele celor două țări privind abolirea reciprocă a vizelor.  

Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova
Turcia a anulat vizele pentru cetățenii UE, dar este o condiție...

Noile prevederi vor oferi dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor. Persoanele care vor dori să călătorească pentru o perioadă mai mare de 90 de zile, precum și cele care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova sau al Turciei cu scopul de a munci sau a face studii, vor fi obligate să obţină o viză înainte de călătorie. Potrivit documentului, călătoriile reciproce în baza actelor de identitate interne nu acordă dreptul la muncă.

Începând cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de până la 90 de zile.

Fluxul de știri
0