Turcia a anulat vizele pentru cetățenii UE, dar este o condiție...

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul turc a luat o hotărâre privind anularea regimului de vize pentru cetățenii țărilor membre UE, în baza legii „privind străinii și protecția internațională".

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Organul de presă scrisă al Turciei Resmi Gazete a publicat hotărârea cabinetului de miniștri al Turciei privind anularea regimului de vize pentru cetățenii țărilor membre ale Uniunii Europene, scrie RIA Novosti.

СПУТНИК_Аморальное и бесчеловечное – беженец о соглашении ЕС и Турции по мигрантам - Sputnik Moldova
Video
Refugiații au condamnat acordul dintre UE și Turcia cu privire la migranți

Potrivit hotărârii, această directivă va intra în vigoare odată cu liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci în Zona Schengen. Decizia a fost luată în baza legii „privind străinii și protecția internațională".

Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci este parte a acordului încheiat în martie între UE și Ankara, potrivit căruia toate persoanele ajunse ilegal în Grecia de pe teritoriul turcesc se vor întoarce înapoi în Turcia în schimbul refugiaților sirieni legali. În afară de aceasta, conform acordului, Turcia va primi trei miliarde de euro.

Comisia Europeană va prezenta la 4 mai al treilea raport în partea de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii turci, și dacă va fi aprobat, poate recomanda anularea vizelor. Totodată, Ankara trebuie să îndeplinească toate cerințele uniunii Europene formulate în 72 de puncte.

Fluxul de știri
0