Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare importantă pentru șoferii care plătesc taxa de drum

© Photo : Igor VzorovIarnă
Iarnă - Sputnik Moldova
Abonare
Din noiembrie, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată online.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că, din luna noiembrie, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată on-line, prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

Таможенный пункт - Sputnik Moldova
Societate
Cei care aduc în Moldova mașini de mâna a doua vor fi obligați să facă asta

În acest scop, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar altor taxe. Aceasta poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita, plătitorul trebuie să acceseze serviciul mpay.gov.md și să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul,  inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise.

Șoferii din Moldova pot face asta chiar în mașină>>>

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Actualmente, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate: impozitul pe avere, impozitul pe bunurile imobiliare, formularele tipizate fiscale, taxa de eliberare a patentei de întreprinzător, impozitul pe venit, obligații fiscal (SCITL) și taxa pentru folosirea drumurilor.

Fluxul de știri
0