Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump: Întâlnirea cu Vladimir Putin la summitul G20 ar putea fi anulată

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele SUA, Donald Trump, a spus într-un interviu că ar putea anula întâlnirea cu preşedintele rus Vladimir Putin de la summit-ul G20 din cauza incidentului din Kerci.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Președintele american Donald Trump a declarat că ar putea anula întâlnirea planificată cu președintele rus Vladimir Putin la reuniunea G20 din Argentina, în urma incidentului maritim dintre Rusia și Ucraina din Strâmtoarea Kerci.

Flota rusă în Marea Neagră - Sputnik Moldova
Politică
Svetov: Provocarea din Marea Neagră, încercare de a zădărnici întrevederea Putin - Trump

Trump a declarat, într-un interviu acordat Washington Post, că așteaptă un "raport complet" de la echipa sa din securitatea națională, marți seara, despre incidentul din strâmtoarea Kerci.

"Poate că nu voi avea întâlnirea. Poate că chiar nici nu voi avea întâlnirea", a spus Trump la ieșire.

Duminică, două nave ucrainene și un remorcher au traversat frontiera maritimă rusă, ignorând cererea legală a Rusiei de a se opri. Navele au fost reţinute, iar Ministerul rus de Externe a spus că acțiunile Kievului au fost o provocare coordonată cu SUA și UE, adăugând că Moscova va suprima orice încercare de a contesta suveranitatea și securitatea sa.

Fluxul de știri
0