Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Svetov: Provocarea din Marea Neagră, încercare de a zădărnici întrevederea Putin - Trump

© Photo : Ministerul Apărării FR / Accesați arhiva multimediaFlota rusă în Marea Neagră
Flota rusă în Marea Neagră - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu-i place ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Politologul Iuri Svetov explică reacția rezervată a lui Donald Trump în urma incidentului din strâmtoarea Kerci.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu-i place ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina. La rugămintea jurnaliștilor de a comenta incidentul din strâmtoarea Kerci, președintele american a răspuns că lucrează asupra acestui aspect împreună cu europenii.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Donald Trump este „împiedicat” în normalizarea relațiilor cu Rusia

Politologul Iuri Svetov a explicat pentru Sputnik de ce reacția lui Trump a fost atât de rezervată.

”Presupun că lui Trump i s-a explicat și că unul dintre scopurile acestei provocări este de a îngreuna sau chiar a zădărnici negocierile acestuia cu Putin la summitul G20. Astfel se explică această reacție calmă. Întrevederea este necesară pentru Trump și Putin, iar ceilalți jucători nu au absolut nevoie de ea”, consideră politologul Svetov.

Potrivit acestuia, președintele ucrainean a fost inițial împotriva victoriei lui Donald Trump în alegerile din SUA.

”Poroșenko și anturajul său erau categoric împotriva victoriei lui Trump, ei au mizat pe Hillary Clinton. Sunt cunoscute chiar și comentariile destul de ofensatoare la adresa lui Trump în calitate de candidat, iar acesta are o bună ținere de minte și-i puțin probabil să fi uitat acest lucru. De aceea nu manifestă o deosebită simpatie. La întâlnirea de la Paris cu ocazia centenarului de la încheierea Primului Război Mondial, Trump, de fapt, l-a ignorat pe Poroșenko”, a concluzionat Iuri Svetov.

Fluxul de știri
0