Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bărbat carbonizat în propria casă la Briceni – Iată ce spun oamenii legii

Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI anunță că, în ultimele 24 de ore, două persoane au avut de suferit în două incendii care au avut loc în nordul țării, după ce focul a cuprins locuințele acestora.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. Aici o femeie în vârstă de 85 de ani a  avut de suferit fiind salvată din foc. Persoana s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii, fiind internată la spitalul raional. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o cameră, iar primele cercetări arată că focul a pornit, cel mai probabil, de la canalul de evacuare a fumului al sobei de încălzit.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Mama și fiica, ucise la Soroca, au fost arse de vii

Un alt incendiu, care a răpit viața unui om, a avut loc în același raion, satul Medveja. De această dată, pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de echipa de intervenție.

Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile materiale dintr-o odaie. Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

În contextul temperaturilor joase, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special, la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2018, în Republica Moldova au avut loc 1520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Fluxul de știri
0