Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimul pronostic al lui Sergiu Cioclea: Cu cât vor crește prețurile în 2019

© Sputnik / Miroslav RotariСерджиу Чокля, Президент НБМ
Серджиу Чокля, Президент НБМ   - Sputnik Moldova
Abonare
Cu trei zile înainte de a părăsi postul de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea spune ce se va întâmpla în 2019 cu prețurile și rata inflației.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. În 2019, vom avea prețuri un pic mai mari decât în anul curent, iar inflația va crește cu 5 la sută, a declarat guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a „Moldova Business Week 2018”, cel mai important eveniment al anului consacrat antreprenorialului, promovării exporturilor și atragerii investițiilor în țara noastră.

Guvernatorul Băncii Naționale a fost întrebat de ministrul Economiei Chiril Gaburici la ce trebuie să ne așteptăm în 2019 în privința prețurilor și a inflației.

"În 2019 se așteaptă prețuri un pic mai mari. Inflația este calculată la 5 la sută.  O rată a inflației care variază între 3 și 5 la sută este una foarte oportună pentru investitori. Sunt sigur că vom avea o rată a inflației moderată în Republica Moldova", a declarat Sergiu Cioclea.  

El a făcut aceste afirmații în cadrul ceremoniei de deschidere a „Moldova Business Week 2018”, care se desfășoară în perioada 27-29 noiembrie, în incinta „Radisson Blu Leogrand Convention Center” (str. Vlaicu Pârcălab, 69).

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Andrian Candu a dezvăluit cine va fi viitorul guvernator al BNM

La ceremonia de inaugurare participă cu un cuvânt de salut premierul Pavel Filip; ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici; ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, guvernatorul BNM; Sergiu Cioclea; directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova, Alexandru Baltag; președintele Asociației Investitorilor Străini în Republica Moldova, Alexander KOSS; directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

Vom preciza că Sergiu Cioclea și-a prezentat demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu patru zile înainte de a ieși la o conferință de presă, la care a anunțat că demisionează. Cererea este semnată cu data de 16 noiembrie, iar la 20 noiembrie Sergiu Cioclea anunța public că își depune mandatul din funcția de guvernator al BNM, începând cu ziua de 30 noiembrie.

”Motivele prezentei cereri sunt de ordin personal”, a precizat Cioclea în cererea adresată lui Candu.

Sergiu Cioclea este guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. Candidatura sa a fost selectată de o comisie de concurs, care a intervievat și evaluat performanțele profesionale și manageriale ale candidaților.

Fluxul de știri
0