Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Care este secretul popularității președinților Federației Ruse și Chinei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii care nu caută să fie pe placul lumii și se concentrează asupra politicii interne se bucură de o popularitate mai mari în țările lor. Această concluzie poate fi dedusă dintr-un studiu realizat de experți italieni, care au întocmit o listă a liderilor care inspiră cea mai mare încredere.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Institutul italian Milton Friedman a publicat un clasament al liderilor mondiali în funcţie de popularitatea lor în rândul cetățenilor din țările lor și din străinătate.

Președintele chinez Xi Jinping se află pe primul loc în clasament. După cum spun experții, acesta se bucură de o popularitate sporită pe plan intern, dar și de o imagine favorabilă în străinătate datorită influenței umanitare, economice și culturale a Chinei.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Sondaj: 64,5 la sută din ruși aprobă activitatea lui Putin

Președintele rus se află pe locul al doilea pe listă. Potrivit Institutului italian, ale cărui date sunt citate de Sputnik France, gradul mare în care rușii aprobă politicile lui Vladimir Putin face ca influența Rusiei în străinătate să crească.

De asemenea, experții subliniază că popularitatea lui Putin crește pe fondul crizei globalizării și al divergențelor dintre țările occidentale.

Liderul rus este urmat de Donald Trump, a cărui popularitate rămâne destul de ridicată, în ciuda opoziţiei faţă de acesta a unei părți a clasei politice americane și a faptului că politica sa pe plan internațional primeşte un nivel tot mai scăzut de aprobare.

Printre cei mai influenți lideri europeni în lume se numără Angela Merkel și Emmanuel Macron, care îşi menţin o popularitate destul de ridicată în străinătate, dar se confruntă cu o criză de încredere în țările lor. Potrivit raportului Institutului italian, președintele Franţei se confruntă cu probleme sociale și economice pe care nu le pot rezolva, ceea ce explică declinul popularității sale pe plan intern.

Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre caracterul cooperării între Rusia și China

În ceea ce o priveşte pe prim-ministrul britanic Theresa May, experții spun că, în privinţa popularităţii sale, poziţia în care se află nu este una stabilă nici pe plan intern, nici în străinătate din cauza Brexit. Mai mult, specialiştii cred că este tot mai posibilă demisia acesteia.

În privinţa popularității președintelui Consiliului Italian Giuseppe Conte, autorii cercetării subliniază că este prea devreme pentru o evaluare. Cu toate acestea, ei subliniază că popularitatea sa în rândul italienilor, precum și popularitatea vicepreședinţilor guvernului italian Matteo Salvini și Luigi Di Maio, reprezintă aproximativ 60%.

Comentând cu privire la raport, directorul Centrului pentru Evaluări Strategice, Serghei Oznobichev, citat de Gazeta.ru, a conchis că influența liderilor crește atunci când iau decizii motivate de interesele țărilor pe care le conduc.

Fluxul de știri
0