Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ultima oră: Imagini video cu navele ucrainene, reținute în portul Kerci

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaТри корабля ВМС Украины пересекли российскую границу
Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost publicate imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute în portul Kerch.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Postul de televiziune RT a postat pe pagina sa de Twitter imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute de autoritățile de autoritățile din Federația Rusă, informează RIA Novosti.

Clipul video, care are o durată de 13 secunde, poate fi văzute corăbiile ucrainene care se află pe malul pazei de coastă din Crimea.

​Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării. Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Fluxul de știri
0