Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat o scrisoare deschisă lui Petru Poroșenco

© Sputnik / Miroslav RotariPS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca
PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Moldovei este îngrijorată de criza spirituală din Ucraina.
ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat o scrisoare deschisă lui Petru Poroșenco

ÎPS Mitropolit Vladimir i-a adresat astăzi o scrisoare deschisă președintelui Ucrainei, Petru Poroșeco, asta după ce Ministerul Justiției al țării vecine a luat decizia de nu a transmite în folosință complexul monastic Lavra Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, regiunea Ternopol către Biserica Ortodoxă din Ucraina, aflată sub oblăduirea Prea Fericitului Mitropolit Onufrie.

Episcopul de Soroca, preasfințitul Ioan Moșneguțu, a declarant în exclusivitate pentru Radio Sputnik Moldova că Biserica Ortodoxă din Moldova este îngrijorată de acest fapt, întrucât Biserica Ortodoxă din Ucraina, aflată sub oblăduirea Prea Fericitului Mitropolit Onufrie, este singura biserică canonică ortodoxă din spațiul ortodox ucrainean. Mai mult, episcopul de Soroca spune că nu se cunoaște deocamdată care vor fi următoarele acțiuni ale autorităților ucrainene în această problemă.

Episcopul de Soroca spune că Mitropolia Moldovei speră ca autoritățile ucrainene să revadă această decizie și să adopte una înțeleaptă. Întrebat dacă ÎPS Mitropolit Vladimir a discutat cu preafericitului mitropolit Onufrie vizavi de acest subiect, episcopul de Soroca a menționat că această problemă a fost discutată anterior de către cele două biserici.

‘‘ÎPS Mitropolit Vladimir nu a discutat astăzi despre acest subiect cu preafericitului Mitropolit Onufrie, însă atunci când a avut loc întâlnirea celor două fețe bisericești la ședința Sfântului Sinod, care s-a desfășurat la Minsk, s-a discutat despre criza spirituală din Ucraina”, a declarat episcopul de Soroca, preasfințitul Ioan Moșneguțu pentru Radio Sputnik Moldova.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0