Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini de groază: Cutremur violent, care a provocat mari daune și peste 550 de victime

© Facebook / Vigili del Fuoco NapoliCutremur, daune - Imagine simbol
Cutremur, daune - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lovit duminica vestul Iranului, în apropierea graniţei cu Irakul, lăsând în urmă cel puţin 550 de victime, relatează televiziunea de stat a Iranului.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Un cutremur puternic de 6,3 grade pe scara Richter a lovit duminică, în provincia Kermanshah din vestul Iranului, a anunţat Institutul de Geofizică. Cel puțin 550 de persoane au fost rănite, potrivit relatărilor din partea autorităților locale.

​Cutremurul a fost resimțit și în capitala irakiană, Bagdad, precum şi în Erbil, Kurdistanul irakian și Kuwait.

​Peste 200 de persoane au fost rănite numai în orașul Sarpol-e Zahab, la 15 km de granița cu Irakul, în apropierea epicentrului. Seismul a fost localizat de Institutul Geologic al SUA (USGS) la 114 km nord-vest de orașul iranian Ilam, la o adâncime de 65 km.

​Cutremurul a cauzat alunecări de teren, dar, după cum spun autoritățile, toate drumurile din regiune rămân deschise traficului, electricitatea a fost repornită în majoritatea zonelor afectate.

​Cutremurul a fost resimțit în cel puțin șapte provincii ale Iranului.

Potrivit ministerului irakian de Interne, în Irak şi în Kuweit nu au fost raportate daune sau victime.

​În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit provincia Kermanshah din vestul Irakului, ucigând cel puțin 620 de persoane și rănind mii de persoane.

De asemenea, în 2003, un cutremur de 6,6 a lovit provincia Kerman din estul Iranului, ucigând 31.000 de oameni și distrugând complet orașul istoric Bam.

Fluxul de știri
0