Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarația lui Nicolas Sarkozy la Moscova: „Federația Rusă este din nou o putere mondială”

© Sputnik / Irina KalashnikovaNicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat la o seară de gală organizată de Fondul Public rus pentru Investiții Directe, fostul șef de stat francez a ţinut un discurs despre „puterea” Rusiei și despre prietenia sa cu Vladimir Putin, precum și despre îmbunătăţirea imaginii Rusiei în lume.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Nicolas Sarkozy a declarat că este „un prieten al lui Vladimir Putin”, spunând că imaginea Rusiei în lume s-a îmbunătățit. Aceste declaraţii au fost făcute în cadrul unei serate de gală organizate de Fondul Public rus pentru Investiții Directe (FRID), care a avut loc înainte de incidentul din strâmtoarea Kerci.

​„Rusia a devenit din nou o putere mondială, acesta este locul ei, rolul ei istoric, destinul ei. În final, vreau să spun că am fost mereu prieten cu Vladimir Putin. Pentru că este un om cu care pot vorbi, chiar și atunci când avem diferenţe de opinii”, a declarat fostul președinte francez Nicolas Sarkozy la evenimentul FRID, potrivit Sputnik France

Invitat pentru prima dată la acest eveniment organizat de FRID, Nicolas Sarkozy și-a exprimat dorința de a reveni anul viitor, înainte de a mulțumi publicului în limba rusă.

De la sfârșitul mandatului său de președinte, Nicolas Sarkozy a făcut mai multe călătorii în Rusia. A fost văzut în iunie în Kazan, la Cupa Mondială, apoi în finala de la Moscova, pe 15 iulie.

Fluxul de știri
0