Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cumpără o felicitare handmade și ajută mamele și bebelușii lor aflați în situații de risc

© Sputnik / Miroslav RotariAnna Ceban
Anna Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Cumpără o felicitare hand-made și ajută mamele și bebelușii lor care se află în situații dificile. Este un îndemn lansat de Misiunea Socială "Diaconia" în cadrul proiectului "În brațele mamei", organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
Cumpără o felicitare handmade și ajută mamele și bebelușii lor aflate în situații de risc

Scopul proiectului "În brațele mamei" este asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie. Beneficiarii acestui program sunt: mame cu copii nou-născuți, constrânse să recurgă la abandon, mame solitare, mame minore, mame victime ale traficului de ființe umane, mame proveni­te din familii cu venituri mici și/sau mar­ginalizate; gravide în ultimul trimestru de sarcină aflate în situație de risc. Centrul de Consultanță realizează asista­rea în comunitate a cuplurilor mamă – copil și famili­ilor aflate în situație de criză temporară. Familiilor li se oferă asistență psihologică, socială, juridică, spirituală și susținere materială lunară.

Invitata emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în relații publice din cadrul Misiunii Sociale "Diaconia", Anna Ceban, a declarat că organizarea acțiunilor de caritate în pragul sărbătorilor de iarnă pentru susținerea  mamelor și copiilor din cadrul programului "În brațele mamei" a devenit deja o tradiție.

"Anul acesta venim în premieră cu o ofertă frumoasă – cinci modele de felicitări realizate de către voluntarii noștri. Zilnic sunt realizate peste două mii de felicitări, pentru că avem și companii care au ales ca în acest an să le dăruiască felicitări speciale partenerilor săi. Totodată am expediat și echipei din diasporă cu care colaborăm felicitări, care urmează să fie vândute la diferite târguri care se organizează de Crăciun", a menționat Anna Ceban.

Potrivit invitatei, prețul unei felicitări este de 30 de lei, iar curând acestea vor putea fi procurate în cea mai mare rețea de librării din Chișinău. Anna Ceban a venit cu un îndemn către cei care doresc să facă fapte bune și să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijinul și suportul societății.

"Cumpărând această felicitare, susțineți programul "În Brațele Mamei". Banii colectați vor fi donați în mare parte pentru mămicile minore sau orfane și bebelușii acestora care se află în îngrijirea Centrului de Consultanță", a adăugat Anna Ceban.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0