Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trei nave ale forțelor navale ucrainene au trecut frontiera de stat a Rusiei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Corăbiile ucrainene au intrat în zona interzisă în jurul orei 7.00, ora Moscovei. Navele ucrainene au încălcat Convenția ONU cu privire la dreptul naval.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Trei nave ale forțelor navale ale Ucrainei au trecut, în această dimineață, frotiera de stat a Federației Ruse și se îndreaptă spre strâmtoarea Kerci, transmite serviciul de presă al Departamentului de Grăniceri al Serviciului Federal de Securitate, potrivit RIA Novosti.

Corăbiile ucrainene au intrat în zona interzisă în jurul orei 7.00, ora Moscovei. Sursa menționează că navele ucrainene au încălcat Convenția ONU cu privire la dreptul naval, conform căreia statul de coastă este responsabil pentru siguranța în spațiul maritim.

Spion - Poză simbol - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă are un nou șef al spionajului militar - detalii

Mișcarea și parcarea navelor în Kerci este permisă în conformitate cu programul aprobat de Căpitănia portului rusesc.

Miercuri, Ministerul rus de Externe a avertizat Ucraina asupra încălcării dreptului internațional prin întreprinderea oricăror tentative de a revizui statutul Mării Azov ca aparținând apelor interioare a două țări.

SFS a precizat că responsabilitatea pentru eventuala destabilizare a situației va aparține strict părții ucrainene și țărilor care o susțin. Instituția a reiterat că Moscova este gata pentru un dialog constructiv în ceea ce privește situația din zonă.

Kievul nu a venit cu nicio solicitare de a permite trecerea prin strâmtoarea Kerci a corăbiilor. Potrivit părții ruse, navele nu sunt incluse în programul de trecere. Partea rusă anunță că navele efectuează manevre periculoase și nu se supun cerințelor legale ale autorităților ruse.

Fluxul de știri
0