Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 ianuarie, pensionarii nu vor mai primi aceste pensii

© Pixabay / stevepbПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Pensiile stabilite, până la 1 ianuarie 2019, al căror cuantum nu depăşeşte minimul de existenţă, vor fi majorate cu 10 la sută.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Din 1 ianuarie 2019, intră în vigoare o lege votată, în ansamblu, săptămâna aceasta de deputații la Chișinău și care se referă la pensii. Astfel, pensiile mai mici de 1589 de lei vor fi majorate cu 10 procente.

Pensionar - Sputnik Moldova
Societate
O dată în an, o categorie de pensionari vor trebui să confirme că sunt vii

Pensiile pentru limită de vârstă vor crește în mediu cu 115 lei. Pensiile de dizabilitate se vor majora în mediu cu 101 lei. Pensiile militarilor în termen şi membrilor lor de familie vor fi majorate în medie cu 123 de lei.

Potrivit legii, se majorează cu 10 procente pensiile stabilite, în sistemul de pensii până la 1 ianuarie 2019, al căror cuantum nu depăşeşte minimul de existenţă  în valoare de 1589 lei.

Unii pensionari vor rămâne fără pensie dacă nu vor prezenta un certificat de viață>>>

Cheltuielile pentru implementarea legii vor fi suportate din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat şi ale bugetului de stat în funcţie de sursa de finanţare a pensiei.

Fluxul de știri
0