Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confirmat: Mihai Ghimpu se retrage din politică și de la șefia PL

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu confirmă o informație publicată de Sputnik Moldova încă în luna septembrie că pleacă de la șefia formațiunii.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, a confirmat informația publicată de Sputnik Moldova acum mai bine de două luni că pleacă de la șefia formațiunii. 

Liderul PL a declarat că nu va candida din nou pentru funcția de președinte al PL, la congresul partidului care este fixat pentru sâmbătă, 1 decembrie.

Гала-шоу Конгресс дураков проходит в Москве - Sputnik Moldova
Mihai Ghimpu, Maia Sandu și Andrei Năstase ne invită la circ

Totodată, Mihai Ghimpu susține că nu are intenția să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Liberalul a afirmat că nu vrea să candideze nici pe lista de partid, dar nici în circumscripția uninominală. Totuși, liderul PL a menționat că decizia va fi luată la congresul din 1 decembrie.  

Liberalul nu vorbește deschis despre motivele care l-au făcut să renunțe la șefia PL dar și la viața politică din Moldova.

Chiar dacă anunță că nu va candida la funcția de președinte al PL la congresul din 1 decembrie, Mihai Ghimpu nu a precizat dacă va mai rămâne încă activ în continuare în viața partidului.  

Declarația halucinantă a lui Mihai Ghimpu care a derutat un Parlament întreg>>>

Mihai Ghimpu este președinte al PL de 20 de ani. Acesta a fost ales lider al Partidului Liberal din anul 1998.

Totodată, nu este clar dacă Dorin Chirtoacă va candida la funcția de președinte al PL. Acum Chirtoacă este preocupat mai mult de dosarele penale pe care le are deschise pe numele său. Acesta este acuzat de corupție în proporții deosebit de mari și ar putea sta ani buni în pușcărie, dacă procurorii vor demonstra în instanță vinovăția lui Chirtoacă.

Fluxul de știri
0