Concluzie: Sistemul de apărare aeriană „S-400” al Rusiei este mai bun decât cel american

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaLansarea unei rachete balistice antiaeriene - Imagine simbol
Lansarea unei rachete balistice antiaeriene - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce tot mai multe țări se arată interesate de sistemele ruseşti de apărare aeriană S-400, canalului de televiziune american CNBC le-a comparat cu sisteme similare „Made in USA”. Concluzia postului ar putea să nu fie pe placul producătorilor americani de arme.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Sistemele ruseşti de apărare anti-rachete S-400 Triumph nu numai că sunt mult mai ieftine decât sistemele produse de companiile americane, dar le depășesc pe acestea în mai multe aspecte, scrie site-ul canalului american de televiziune CNBC.

Parada de la Sankt Petersburg - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Flota rusă asigură cu succes capacitatea de apărare a țării

Potrivit unor surse, un sistem S-400 „costă aproximativ 500 de milioane de dolari, în timp ce o baterie de Patriot Pac-2 costă un miliard de dolari, iar preţul unui tip de baterie THAAD este de aproximativ 3 miliarde de dolari”.

În același timp, „spre deosebire de sistemele americane, sistemul S-400 produs de ruși este capabil să atingă mai multe ținte, la distanţe mai mari și să facă faţă unor amenințări multiple simultan”, spune CNBC.

„În ceea ce privește capabilitățile, o sursă a remarcat că, deși nu există o armă perfectă, S-400 întrece chiar THAAD, «bijuteria» sistemelor de apărare antirachetă din SUA”, se mai arată în articol.

Su-35 - Sputnik Moldova
Rusia
Forțele aerospațiale rusești, dotate cu peste 60 de avioane Su-35 - „coșmar” pentru SUA

În plus, faptul că tot mai multe ţări se arată interesate de achiziția S-400 în loc de sistemele americane Patriot sau THAAD se explică prin faptul că „S-400 are mai puține restricții la export” decât aceleaşi sisteme americane.

„China, India și Turcia au semnat deja acorduri de cumpărare cu Kremlinul”, afirmă postul de televiziune.

„China, care este implicată într-un război comercial cu Statele Unite, urmează să primească ultimul transport al sistemului S-400. India, cumpărătorul de top de arme rusești, a semnat un acord cu Moscova pentru S-400 luna trecută. Turcia, un aliat al NATO, este pregătită să primească S-400 anul viitor și se așteaptă ca sistemul să fie pregătit de utilizare până în 2020”, este consluzia postului CNBC.

Fluxul de știri
0