Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contrabandă în proporții deosebit de mari: Vezi ce făcea un agent economic - Video/Foto

© Photo : Serviciul Vamal Marfă de contrabandă - Imagine simbol
Marfă de contrabandă - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Bunuri de milioane de lei au fost reținute de serviciile specializate ale vămii.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au identificat și anihilat o schemă de contrabandă cu mobilier, veselă, bibelouri și alte obiecte vechi.

Potrivit oamenilor legii, loturile erau aduse ilegal din Germania de către un agent economic din Briceni, care, ulterior le livra proprietarului a două magazine de antichități din municipiul Chișinău.

Schema a fost deconspirată după ce echipele mobile ale Serviciului Vamal au reținut pe șoseaua Bălți-Chișinău un autocamion în care se aflau mai multe bunuri, fără acte de proveniență, destinate magazinelor de profil.

Bunurile, estimate la aproximativ 400 mii lei, erau camuflate printre alte articole de mobilier și obiecte de uz casnic indicate în declarația vamală.

Vameșii au dispus efectuarea unui control la magazinele implicate în schemă. În rezultatul verificărilor au fost depistate peste 18 mii de unități de marfă fără acte de proveniență legală (articole de mobilier, veselă, bibelouri, decorațiuni suspendate, statuete, vehicule în miniatură, tehnică de uz casnic uzată și altele).

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
N-o să-ți vină să crezi: Iată ce mărfuri sunt scoase prin contrabandă din Moldova

Potrivit Serviciului Vamal, valoarea acestora se ridică la peste cinci milioane de lei. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor infracțiunii și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. Investigațiile vor fi efectuate în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Oamenii legii trebuie să mai stabilească dacă printre loturile reținute nu se regăsesc și obiecte de valoare istorică sau culturală.

Suspecții riscă închisoare pe un termen de până la zece ani.

 

Fluxul de știri
0