Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încep controale stricte la agenții care transportă călători peste hotarele țării

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici către ANTA: Cer să asigurați calitatea serviciilor prestate de transportatori si să luați măsurile necesare, astfel încât să garantăm securitatea călătorilor.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat în legătură cu accidentul produs în seara zilei de luni, după ce un autocar înmatriculat în Republica Moldova, s-a răsturnat în apropiere de localitatea Mărășești, România. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar alte 6 au suferit traumatisme.

Церковная свеча - Sputnik Moldova
Accidente
O moldoveancă a murit în timp ce se întorcea acasă din Italia

Ministrul Chiril Gaburici a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să stabilească legalitatea activității autobuzului și a firmei care presta serviciul de transportare a călătorilor în Italia.

Chiril Gaburici a cerut să fie întreprinse controale riguroase în organizarea activităților de transport rutier și să fie monitorizat periodic modul de prestare a serviciilor de transport.

”Vă rog să verificați cât mai strict starea tehnică a unităților de transport, care trebuie să corespundă standardelor. Totodată, cer să asigurați calitatea serviciilor prestate de transportatori si să luați măsurile necesare, astfel încât să garantăm securitatea călătorilor”, a menționat ministrul.

Gaburici a solicitat să fie făcută o interpelare către autoritățile din România, care deservesc drumul respectiv, pentru a stabili starea drumului la momentul accidentului.

”Este nevoie de raportul Poliției Rutiere din România, referitor la starea tehnică a autocarului, pentru a identifica cauza accidentului, care putea fi o problemă tehnică sau lipsa cauciucurilor de iarnă”, a precizat ministrul.

Totodată, urmează să fie verificat dispozitivul care monitorizează timpul de lucru al șoferilor.

Fluxul de știri
0