Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția FMI la demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei

© REUTERS / YURI GRIPASМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, a venit cu o reacție din partea instituției după anunțul lui Sergiu Cioclea de a demisiona din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI), prin Reprezentanța sa în Republica Moldova, a venit cu o reacție la decizia lui Sergiu Cioclea de a demisiona din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Серджиу Чокля, Президент НБМ   - Sputnik Moldova
Politică
Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM

Reprezentanța FMI în țara noastră a apreciat înalt activitatea lui Sergiu Cioclea în funcția de guvernator al BNM.

”Apreciem înalt aportul domnului Cioclea în calitate de conducător al Băncii Naționale a Moldovei la progresele atinse și îi mulțumim pentru colaborarea excelentă pe parcursul ultimilor trei ani”, se spune în textul comunicatului remis spre difuzare presei de la Chișinău.

FMI anunță că va continua să colaboreze cu viitorul guvernator al BNM, în marja programului dintre țara noastră și FMI.   

”Vom continua relația strânsă și constructivă cu Banca Națională a Moldovei și vom colabora cu noul guvernator al BNM în cadrul dialogului cu autoritățile moldovenești pe marginea programului economic și interacțiunii Fondului Monetar Internațional cu autoritățile din țările-membre”, se spune în comunicat.

Sergiu Cioclea a anunțat  marți, 20 noiembrie, că demisionează din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Cioclea a făcut anunțul în cadrul unui briefing susținut la sediul BNM. Cioclea a anunțat presa că i-a înaintat cererea de demisie, începând cu data de 30 noiemrbie, președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Ce a făcut Cioclea înainte de a anunța că demisionează din postul de guvernator al BNM>>>

Guvernatorul BNM a menționat că decizia de a demisiona a fost foarte grea, dar a fost luată după cugetări îndelungate.

Fluxul de știri
0