Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip vrea să afle motivul pentru care ieri au fost închise mai multe școlile

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul s-a arătat îngrijorat cu privire la întreruperea activității instituțiilor educaționale.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, premierul Pavel Filip s-a referit la școlile închise ieri din cauza ninsorilor.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Filip a criticat rezoluția Parlamentului European cu privire la Moldova

Prim-ministrul a menționat că aproximativ 900 de elevi nu am mers la lecții, solicitând ministerului Educației, Culturii și Cercetării să prezinte motivele întreruperii activității instituțiilor educaționale.

„Vreau să văd punctual ce s-a întâmplat în fiecare școală pentru că noi am gestionat această situație și toate serviciile au intervenit la timp. Drumurile, în primul rând, cele naționale, au fost curățate și nu am avut blocaje. Vreau să vă spun că nu a fost ceva ieșit din comun, doar ninsori, poate puțin mai devreme decât ne așteptam. În același timp, chiar cu această primă ninsoare trebuie să înțelegem ce nu a funcționat”, a declarat Pavel Filip.

În context, Premierul a cerut mobilizarea tuturor instituțiilor responsabile - ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale urmează să asigure funcționalitatea spitalelor și instituțiilor medicale, iar ministerul Economiei și Infrastructurii va avea grijă ca toate serviciile specializate să intervină la timp.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Societate
Filip cere să fie sesizați procurorii: Iată la cine s-a referit premierul

O altă problemă care apare în condiții meteo nefavorabile este deconectarea de la energie electrică.

Pentru evitarea situațiilor în care localitățile rămân fără lumină, Filip a cerut continuarea discuțiilor cu operatorii din sistem, astfel încât să fie asigurat un număr suficient de echipe de intervenție.

„Suntem abia la început de iarna - haideți să fim bine pregătiți, să facem față de fiecare dată când ne vom confrunta cu ninsori abundente, astfel încât să nu mai dăm peste cap funcționalitatea instituțiilor statului”, a conchis prim-ministrul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0