Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Armașu, despre cariera de mai departe a lui Sergiu Cioclea

© Sputnik / OsmatescoOctavian Armașu
Octavian Armașu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanțelor a dezvăluit ce va face mai departe Sergiu Cioclea, pe care îl numește un bun prieten, după ce va pleca din funcția de guvernator al BNM.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. La o zi de la anunțul lui Sergiu Cioclea de a demisiona din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a venit cu un comentariu la acest subiect.

Серджиу Чокля, Президент НБМ   - Sputnik Moldova
Politică
Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM

Armașu i-a mulțumit lui Cioclea, pe care îl numește prieten, pentru munca depusă la BNM, dar și pentru modul de a conlucra cu Guvernul și în speță cu Ministerul Finanțelor.

”Vreau sa-i mulțumesc bunului meu prieten Sergiu Cioclea pentru munca depusă la BNM. Îl felicit cu rezultatele obținute și reformele implementate. Am avut fericita ocazie să învățat multe de la el, Sergiu fiind un profesionist de clasă mondială”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Armașu, la baza relației sale profesionale cu Cioclea a stat încrederea și susținerea reciprocă.

”În acești aproape trei ani am lucrat împreună cot la cot. Încrederea și susținerea reciprocă ne-a permis să depășim o mulțime de obstacole, să găsim soluții de fiecare dată când apărea o problemă”, a comentat Armașu.

Ministrul Finanțelor a declarat că munca alături de Cioclea a fost o onoare pentru el și i-a urat mult succes în cariera sa de mai departe.

Reacția FMI la demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei>>>

Sergiu Cioclea a anunțat  marți, 20 noiembrie, că demisionează din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Cioclea a făcut anunțul în cadrul unui briefing susținut la sediul BNM. Cioclea a anunțat presa că i-a înaintat cererea de demisie, începând cu data de 30 noiembrie, președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Guvernatorul BNM a menționat că decizia de a demisiona a fost foarte grea, dar a fost luată după cugetări îndelungate.

 

Fluxul de știri
0