Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interpol are un nou președinte: Vezi cine este

© Sputnik / Aleksey NikolskyiInterpol
Interpol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul reuniunii de la Dubai, Adunarea Generală a Interpol și-a ales un nou președinte - detalii.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. În ciuda informațiilor The Times despre numirea iminentă a generalului rus Alexander Prokopchuk la conducerea Interpol, sud-coreeanul Kim Jong-yang a fost ales noul președinte al organizației pentru un mandat de doi ani. Oficialul a fost președinte interimar după demisia fostului președinte Meng Hongwei, acuzat de corupție în China și dispărut în mod misterios la începutul lunii octombrie în timpul unei călătorii în țara sa.

Reuniți la Dubai, delegații Interpol l-au ales pe sud-coreean în cadrul Adunării Generale.

Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Sunt sau nu sunt monitorizați de Interpol politicieni din Moldova

Ziarul Times a declarat săptămâna trecută, citând surse britanice, că domnul Prokopchuk a fost favoritul alegerilor și că alegerea sa era "iminentă".

Deși postul de președinte este mai mult onorific decât operațional, candidatura generalului rus de 56 de ani a agitat câteva minți, care se temeau că organizația internațională ar deveni un instrument în serviciul Kremlinului.

Ca răspuns, Ministerul rus de Interne a denunțat marți o "politizare inadmisibilă" a Interpolului în fața protestelor provocate de informații care indică faptul că un general rus a fost favorit să prezideze organizația internațională. Kremlinul, la rândul său, a subliniat interferența senatorilor americani în afacerile interne ale Interpol.

Fluxul de știri
0