Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sunt sau nu sunt monitorizați de Interpol politicieni din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Pîrlog
Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Abonare
Noul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vitalie Pârlog, spune că informația cu privire la persoanele care se află sub monitorizarea Interpol este confidențială
Sunt sau nu sub monitorizarea Interpol politicieni din Moldova?

Chiar dacă deține funcția de președinte al Comisiei pentru controlul fişierelor Interpol, Vitalie Pârlog nu are acces la dosarele ce vizează țara noastră.

Respectiv, el nu poate spune dacă sub lupa organizației sunt și politicieni moldoveni.

„Într-adevăr, eu sunt președintele Comisiei de control a fişierelor din cadrul Interpol. În principiu, Comisia examinează doar acele dosare care sunt depuse de un oarecare cetățean al unui stat care face parte din organizația Interpol. Vizavi de anumite persoane, mai ales din Republica Moldova, eu nu vă pot da nume, deoarece eu nu am acces la dosarele care provin din Republica Moldova. Chiar dacă aș avea acces la aceste dosare, nu aș putea să le fac publice", a declarat Vitalie Pârlog.

Declarațiile lui Vitalie Pârlog au fost făcute în contextul în care deputatul PL Ion Apostol l-a întrebat dacă sub monitorizarea Interpol sunt și politicieni moldoveni.

Amintim că noul director al SIS, Vitalie Pârlog, a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului, după ce candidatura sa a fost susținută de 55 de deputați.

Fluxul de știri
0