Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a adresat un mesaj Republicii Moldova

© Photo : Facebook / Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii MoldovaAmbasadorul Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU
Ambasadorul Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, prim-ministrul țării, șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, a venit cu un mesaj către autoritățile din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Deschiderea Ambasadei Republicii Moldova la Abu Dhabi reprezintă un pas important în aprofundarea dialogului politic, comercial-economic, social și cultural dintre Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU). Declaraţia a fost făcută de către vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, prim-ministrul țării, șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare din partea ambasadorului Republicii Moldova în EAU, Victor Haruța.

Города мира. Дубай - Sputnik Moldova
Moldova devine atractivă pentru investitorii din Emiratele Arabe Unite

Ambasadorul Victor Haruța a accentuat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu Emiratele Arabe Unite pe toate dimensiunile.

„Deschiderea Ambasadei va permite inițierea unor noi proiecte investiționale, atragerea businessului emirian în ţara noastră, care în urma unor reforme structurale a creat condiții atractive pentru companiile străine de a deschide afaceri, atât prin intermediul zonelor economice libere şi parcurilor industriale, cât și în alte domenii de producere și servicii”, a accentuat diplomatul moldovean.

De asemenea, ambasadorul Victor Haruța a reiterat interesul sporit al Republicii Moldova de a participa la Expoziția „Dubai Expo 2020”, eveniment considerat a fi o oportunitate foarte bună pentru stabilirea unor noi parteneriate atât cu Emiratele Arabe Unite, cât și cu cele peste 130 de state ale lumii participante la acest eveniment. În context, șeful misiunii diplomatice a lansat invitația pentru oamenii de afaceri din EAU să participe la „Moldova Business Week”, care va avea loc la Chișinău în perioada 27-29 noiembrie 2018.

Antreprenorii din Dubai și-ar putea deschide afaceri în Moldova>>>

Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a adresat felicitări ambasadorului Republicii Moldova şi i-a urat succes în misiunea sa, asigurându-l de întreg sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Republica Moldova.

Fluxul de știri
0