Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova devine atractivă pentru investitorii din Emiratele Arabe Unite

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Дубай
Города мира. Дубай - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici: Ne propunem să identificăm noi oportunităţi investiționale pe piaţa mondială. Republica Moldova poate fi o destinaţie nouă pentru Emiratele Arabe Unite şi companiile din EAU.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții celui mai mare Fond de Investiții din Emiratele Arabe Unite (EAU) – Mubadala Investment Company. Discuțiile au vizat potențialul investițional oferit de Republica Moldova în domeniile IT și telecomunicații, aviatic, energetic, comercial și economic.

Отель JW Marriott Marquis Dubai - Sputnik Moldova
Antreprenorii din Dubai și-ar putea deschide afaceri în Moldova

Chiril Gaburici a prezentat profilul de țară al Republicii Moldova, a făcut o retrospectivă a reformelor promovate de Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a facilita activitatea comunității de business, cum ar fi reducerea numărului de acte permisive și optimizarea numărului de entități cu funcții de control.

Ministrul a invitat reprezentanții companiei la “Moldova Business Week”, eveniment ce va avea loc în zilele de 27-29 noiembrie.

”Ne propunem să identificăm noi oportunităţi investiționale pe piaţa mondială. Republica Moldova poate fi o destinaţie nouă pentru Emiratele Arabe Unite”, a afirmat ministrul.

Reprezentanții Fondului de Investiții au manifestat interes pentru câteva sectoare ale economiei Republicii Moldova, printre care agroalimentar, energetic, inclusiv energie regenerabilă, dar și tehnologii informaționale.

Mubadala Investment Company are investiții în peste 30 de țări, cu o valoare totală a activelor de peste 220 miliarde dolari.  În prezent, Republica Moldova are 10 societăți active cu investiții din EAU, cu o valoare totală de 41,7 milioane de lei. Volumul comerțului în 2017 a înregistrat 4,35 de milioane de dolari, în creștere de aproape 3 ori față de anul 2015.

Fluxul de știri
0