Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zi decisivă în Marea Britanie: Parlamentul britanic ar putea vota o moțiune de cenzură

© AFP 2022 / JUSTIN TALLIS Marea Britanie
Marea Britanie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul britanic ar putea vota astăzi o moțiune de cenzură împotriva prim-ministrul țării, Theresa May, cu privire la sprijinul acordat proiectului de acord Brexit dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Votul de neîncredere poate fi anunțat de comisia 1922 a Camerei Comunelor din Parlamentul Regatului Unit, care ar trebui să primească 48 de scrisori în favoarea moțiunii parlamentarilor conservatori. Majoritatea scrisorilor au fost deja depuse, potrivit rapoartelor din presa locală.

Anterior, premierul britanic a răspuns la informațiile privind ideea prelungirii perioadei de tranziție până la sfârșitul anului 2022, despre care se presupune că a fost sugerată de negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Theresa May - Sputnik Moldova
Theresa May, despre Brexit: Este o înțelegere corectă și în interesul național al Angliei

"Cred că este important să încheiem perioada de implementare înainte de următoarele alegeri generale", a declarat May la conferința anuală a unei organizații britanice de afaceri, Confederația Industriei Britanice.

În cadrul celui mai recent proiect de acord, se așteaptă ca perioada de tranziție să dureze până la sfârșitul anului 2020, cu o posibilitate de extindere singulară. Durata prelungirii rămâne de stabilit.

Rapoartele vin după ce aceasta a apărat proiectul de acord Brexit în Camera Comunelor pe 15 noiembrie. Acordul s-a confruntat cu critici atât din partea opoziției, cât și din partea partidului de guvernământ, în care mai mulți membri ai cabinetului din mai au demisionat din cauza dezacordului lor față de acord.

Fluxul de știri
0