Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Candu a comentat demisia guvernatorului BNM

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Paralamentului, Andiran Candu, a declarat că va avea grijă ca următorul guvernator să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Președintele Legislativului a comentat demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea.

”Mulțumesc Guvernatorului Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, pentru că din prima zi și până acum a demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016. Mi-aș dori să fie cât mai mulți moldoveni instruiți care s-au afirmat în străinătate și vin să-și ajute țara în acest fel. Ratele dobânzilor au scăzut la un minim istoric, valuta națională este stabilă, au venit investiții străine importante în sectorul bancar. Creștere, stabilitate și o legislație modernă care asigură fortificarea în continuare a rezultatelor obținute - acestea sunt rezultatele activității Băncii Naționale din 2016”, a scris Candu pe pagina sa pe Facebook.

El a mai subliniat că va avea grijă ca următorul Guvernator ”să fie pe măsura standardelor înalte impuse de Sergiu Cioclea și echipa sa”.

Anterior, economistul Viorel Gîrbu a declarat că ”ne putem aștepta la orice surprize. Și pe piața valutară și pe piața bancară”.

Серджиу Чокля, Президент НБМ   - Sputnik Moldova
Politică
Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM

Guvernatorul BNM și-a anunțat demisia în cadrul unui briefing, susținut astăzi, la sediul BNM. Cioclea a anunțat presa că i-a înaintat cererea de demisie, începând cu data de 30 noiembrie, președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Parlamentul l-a numit pe Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei în luna martie 2016. Pentru susţinerea candidaturii lui Cioclea la şefia BNM au votat 61 de deputaţi.

Fluxul de știri
0