Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tot mai mulți turiști ruși merg să se odihnească în Qatar

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaOraşul Doha, capitala statului Qatar
Oraşul Doha, capitala statului Qatar - Sputnik Moldova
Abonare
În 2022, Qatarul va găzdui campionatul lumii la fotbal.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Potrivit statisticii Visit Qatar, după ce în septembrie 2017 a fost anulat regimul de vize, în anul acesta au fost înregistrate cele mai multe intrări ale turiștilor ruși în această țară.

În primele șase luni ale lui 2018, aproape 11 mii de rși au vizitat Qatarul, de 3,66 mai multe ori decât în aceeași perioada a anului 2017, anunță RIA Novosti.

Proxenetism - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Turism sexual în Moldova: minore ”vândute” cetățenilor străini

Creșterea numărului turiștilor ruși în Qatar se datorează nu doar anulării regimului de vize, dar și eforturilor operatorilor turistici. În anul acesta, câteva companii turistice mari au venit cu oferte pentru această țară. Și cererea este mereu în creștere.

"Se fac multe rezervări pentru Anul Nou și pentru luna februarie 2019. Qatarul are toate șansele să facă concurență unor state din Emiratele Unite", afirmă un reprezentat al unei companii turistice.

Reprezentanții companiilor turistice au ținut să dezmintă faptul că în qatar turiștii ruși nu ar avea cm să se distreze, că acolo este interzis consumul băutorilor alcoolice. Ei afirmă că în Qatar sunt o mulțime de cluburi unde sunt organizate petreceri cu consum de alcool, iar în restaurante sunt angajați bucătari cu renume. Singura recomandare pe care o fac operatorii turistici pentru turiștii ruși este ca aceștia să manifeste respect față de cultura locală și să se îmbrace decent, să folosească costum de baie doar la piscina din hotel.

Fluxul de știri
0