Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turism sexual în Moldova: minore ”vândute” cetățenilor străini

© Photo : igp.gov.mdProxenetism
Proxenetism - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean Turc a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova pentru trafic de ființe umane și proxenetism. Minorele erau vândute clienților pentru sume de la 800 la 1000 de lei, fiind obligate să practice prostituţia în apartamente închiriate și în saunele din capitală.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Oamenii legii au deconspirat un grup infracțional specializat în trafic de ființe umane, trafic de copii și proxenetism. Este vorba de o femeie de 38 de ani și patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 46 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova și ai Turciei.

Буровая, шельф. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Navele maritime moldoveneşti sunt folosite în trafic de persoane

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI au documentați suspecţii timp de trei luni. Oamenii legii au stabilit că din grupare făcea parte și un cetățean al Turciei, în vârstă de 45 de ani. Aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, acesta activa în complicitate cu capul grupării şi găsea clienţi printre cetățenii străini, în special cetățeni turci, care veneau în Moldova în scop de afaceri sau de turism sexual. serviciile sexuale erau propuse şi prin intermediul unor anunțuri publicitare de genul: „Masaj erotic de neuitat, Masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu bărbat”.

Totodată, prin diverse promisiuni au fost recrutate tinere cu vârste de la 18 până la 25 de ani, majoritatea fiind din Capitală. Poliția a identificat însă şi două minore care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

Pentru o oră de masaj erotic și servicii intime, fetele erau vândute clienților pentru suma de la 800 la 1000 de lei, serviciile fiind prestate în diferite apartamente închiriate și în saunele din Capitală. Fetele primeau între 200 – 500 de lei din suma primită de la clienți.

Patru suspecţi au fost arestaţi pentru 30 de zile, iar femeia, care este şi capul grupării,este cercetată în libertate.

Dacă va fi demonstrată vinovăția bănuiților, aceștia riscă privațiune de libertate pentru un termen de până la 20 ani.

Fluxul de știri
0