Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Joc online periculos: Procuratura din Rusia solicită să fie interzis - detalii

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaRansomware attacks global IT systems
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Rusia sunt îngrijorate de un joc cu tematică teroristă și cer instanței ca acesta să fie interzis.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Procuratura din regiunea Ulianovsk, Rusia cere instanței să interzică un joc online pe tema atacurilor teroriste în școli, informează RIA Novosti, citând pagina oficială a instituției.

Procuratura a descoperit pe un site-u un joc online, esența căruia este să comită un atac terorist la școală și să ucidă numărul maxim de elevi și profesori.

Pumn - Sputnik Moldova
Societate
Date alarmante: Jumătate din adolescenții din Moldova sunt expuși violenței la școală

Autoritățile menționează că pagina cu pricina este cu acces liber, fără parolă și înregistrare. Autoritățile sunt în așteptarea deciziei de judecată. Dacă va fi interzis, copia hotărârii va fi expediată către Roskomnadzor.

Mulți experți sunt de părere că abuzul de jocuri online determină violența în rândul copiilor, care uneori au chiar un final tragic.

Astfel, pe 17 octombrie, studentul anului patru Rosleakov a tras focuri și a explodat o bombă în colegiul politehnic din Kerci. Atunci și-au pierdut viața 21 de persoane, 16 dintre care erau studenți și cinci angajați ai colegiului. Au avut de suferit peste 50 de persoane.

Autoritățile din Rusia au inițiat o cauză penală pentru ”terorism”, însă ulterior a fost reclasificat drept ”omor a două sau mai multe persoane”. Tânărul s-a sinucis în biblioteca colegiu.

Fluxul de știri
0