Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date alarmante: Jumătate din adolescenții din Moldova sunt expuși violenței la școală

CC0 / Pixabay / Pavlofox / Pumn
Pumn - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 39% dintre copiii de 13-15 ani din Moldova spun că au participat cel puțin o dată la o bătaie în ultimul an, iar 35% spun că au fost hărțuiți cel puțin odată în ultimele câteva luni.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Republica Moldova are una dintre cele mai înalte rate de violență între semeni, arată datele unui raport global UNICEF. Țara noastă ocupă poziția a treia în clasament după Lituania și Letonia. Potrivit raportului, 57% dintre copiii de 13-15 ani au participat cel puțin o dată la o bătaie în ultimul an și spun că au fost hărțuiți cel puțin odată în ultimele câteva luni.

Obiecte confiscate în urma perchezițiilor la Penitenciarul Nr.13-Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Trafic de organe, șantaj, violență în penitenciarul în care este deținut Filat

Mai mult de jumătate din adolescenții din Moldova sunt expuși violenței în mediul școlar, arată raport global UNICEF. Jumătate dintre elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani în întreaga lume, în jur de 150 de milioane, a raportat că s-a confrunta cu violența dintre semeni în mediul școlar. Violența între semeni, măsurată prin numărul copiilor care spun că au fost hărțuiți în ultima lună sau care au participat la o bătaie în ultimul an, afectează reușita școlară și bunăstarea copiilor atât în țările bogate, cât și în cele sărace.

Raportul "O lecție zilnică: Violența în școli" este lansat ca parte a campaniei globale UNICEF "ENDviolence". Ca parte a aceleiași campanii, UNICEF organizează în întreaga lume o serie de discuții cu tinerii despre violență. Asemenea discuții vor avea loc și în Moldova.

UNICEF a cooperat timp de mulți ani cu Cupa Mondială a FIFA pentru a valorifica puterea sportului pentru promovarea drepturilor copilului. Cupa Mondială, unul dintre marile evenimente sportive din lume, este o platformă unică pentru a produce schimbarea socială prin sport. O serie de parteneriate și programe în jurul campionatului mondial de fotbal de-a lungul anilor au oferit copiilor posibilitatea de se simți mai încrezători și mai în siguranță.

Fluxul de știri
0