Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată câte mașini au scos salvatorii din nămeți - Video

© Sputnik / Miroslav Rotarininsoare
ninsoare - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salvatorii au intervenit pentru a scoate din nămeți mai multe mașini.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit în ultimele ore pentru tractarea mai multor mijloace de transport derapate de pe trasee în urma condițiilor meteo nefavorabile. Prima intervenție a echipajelor IGSU a avut loc în apropiere de localitatea Sociteni raionul Ialoveni, unde un microbuz de pe ruta Beșalma-Chișinău a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat.

Accident rutier - Sputnik Moldova
Accidente
Prăpăd pe șoselele din țară: Accidente grave, mașini cu roțile în sus – Foto

În interiorul microbuzului se aflau 14 persoane, care nu a au avut de suferit. Pompierii au efectuat lucrări de tracțiune a mijlocului de transport și de debranșare a clemelor de la acumulatorul vehiculului. Lucrări de tracțiune au avut loc și pe trasee din raioanele Strășeni, Dubăsari, Ialoveni, Călărași și Orhei. Conform informațiilor IGSU, o ambulanță care se grăbea spre un pacient a rămas blocată în apropiere de localitatea Seliște, raionul Orhei, iar salvatorii au efectuat lucrări de deblocare pentru ca aceasta să poată ajunge la bolnav.

În contextul avertizării meteo de lapoviță și ninsori abundente, IGSU atenționează conducătorii auto să fie echipați cu pneuri de iarnă. Mai mult, salvatorii îndemnă șoferii să fie prudenți în trafic, iar în portbagajul mișinei să poarte lopată, lanțuri și nisip. În caz de situații de urgență oamenii pot apela pentru ajutor  Serviciul unic 112.

Fluxul de știri
0