Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a rămas fără trei membri

© Sputnik / Мирослав РотарьКСТР
КСТР - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de 6 ani.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Mandatele a trei membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Iurie Colesnic, Cristina Duca și Olga Barbălată, au expirat. În acest context, Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media anunță concurs pentru suplinirea acestor funcții care au devenit vacante.

Телевидение - Sputnik Moldova
Societate
CCA a amendat repetat RTR-Moldova pentru nerespectarea legii antipropagandă

Dosarele pot fi depuse în perioada 19-30 noiembrie, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00, la Comisia de profil. Acestea vor conține: CV-ul candidatului, o recomandare, acte care adeveresc studiile de licență, copia buletinului de identitate, acte care confirmă experiența din domeniul audiovizualului, tehnologiilor de comunicare, dreptul altor domenii conexe, certificatul de cazier judiciar; alte acte pe care candidatul le consideră utile.

Potrivit Codului Audiovizualului, pot candida la funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului  persoanele care au studii superioare şi experienţă de cel puţin 5 ani în unul din domeniile: audiovizualului, tehnologiilor de comunicare, dreptului, finanţelor, contabilităţii, gestiunii întreprinderilor, elaborării programelor sau informaţiilor în orice instituţie de creaţie; au împlinit 25 de ani şi nu au atins vârsta legală de pensionare; cunosc limba de stat a Republicii Moldova; nu au antecedente penale; nu au în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională; nu au interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului  vor fi selectaţi de comisia parlamentară de profil şi de Comisia juridică, numiri şi imunităţi, care, ulterior, îi vor înainta Parlamentului spre confirmare. 

Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de 6 ani.

Fluxul de știri
0