Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi bărbaților din Moldova le este permis tot, dar în limitele decenței

CC0 / Pixabay / theharpreetbatish / Мужчина
Мужчина - Sputnik Moldova
Abonare
Bucurie mare pentru bărbații din Moldova. Astăzi le este permis tot, dar în limitele decenței.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik.  Pe data de 19 noiembrie, în mai multe țări din lume este marcată Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special, contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Девушка - Sputnik Moldova
Societate
Îi privește pe bărbații care se uită la sânii femeilor sau vor să le plesnească pe … fese

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv în Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

Și în Parlamentul de la Chișinău s-a discutat despre celebrarea, în Republica Moldova, a Zilei Internaţionale a Bărbatului.

Moldova: soțul care își va înșela soția dar și amanta, va fi aspru pedepsit>>>

„În contextul în care vorbim despre egalitate de şanse între femei şi bărbaţi şi celebrarea zilei internaţinale a femeii la 8 martie, totuşi la moment există şi o zi internaţională a bărbatului sărbătorită în peste 60 de ţări, la 19 noiembrie”, a declarat autorul unui asemenea proiect Valentina Buliga.

Potrivit deputatului, obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor şi băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat.

„Este o ocazie pentru a evidenţia aspectele pozitive ale identităţii masculine, discriminarea faţă de bărbaţi şi băieţi şi pentru a sărbători realizările şi contribuţiile lor, în special la comunitate, familie, căsătorie şi grija faţă de copii”, a declarat Buliga.

Potrivit ultimelor date prezentate de Biroul Național de Statistică, în Republica Moldova, femeile predomină în numărul populaţiei. La 100 de femei revin 93 de bărbați. Raportul diferă semnificativ în funcție de anumite grupe de vârstă. Bărbații predomină în grupele de vârstă 0-14 ani și 15-34 ani, raportul fiind de 106 bărbați la 100 de femei și respectiv 104 bărbați la 100 de femei. Diferențele sunt mai accentuate în cazul populației de 35-64 ani și 65 ani și peste, la 100 femei revenind 90 de bărbați și respectiv 61 de bărbați.

Fluxul de știri
0