Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Legea finanțelor publice ar putea fi amendată: Sunt vizate grădinițele și școlile

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBucătărie la o grădiniță
Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul propune reguli noi în procesul achizițiilor publice pentru produsele alimentare în grădinițe și școli - detalii.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Guvernul propune extinderea termenului pentru contractele de achiziții publice pentru produsele alimentare în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, de la unu la cinci ani. Miercuri, Cabinetul de Miniștri a aprobat unele modificări la Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.

Обед - Sputnik Moldova
Societate
Anunț bombă: Guvernul vrea un alt sistem de alimentație în școli și grădinițe - detalii

Astfel, instituțiile de învățământ din țară vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la 5 ani, și nu numai pentru un an, cum prevede legislația în prezent. În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățământ contractante.

Potrivit autorilor, scopul de bază al proiectului este atragerea investițiilor private în domeniul alimentației în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, 5 ani fiind un termen rezonabil pentru a garanta recuperarea unor eventuale investiții.

Odată cu aplicarea acestui mecanism, autoritățile speră că va fi posibilă supravegherea sporită a calității produselor alimentare, în special a materiei prime și a procesului tehnologic de producere.

Хот-дог - Sputnik Moldova
Autoritățile declară război alimentelor nesănătoase: Iată ce vor să facă

Dacă va fi votat de Legislativ, instituțiile de învățământ ar putea economisi banii utilizați în prezent pentru întreținerea blocurilor alimentare, cheltuind acești bani pentru alte necesități.

În plus, acest mecanism va permite evitarea desfășurării anuale a achizițiilor publice de servicii sociale privind alimentația în sistemul de educație și va fi asigurată o previzibilitate a eventualelor contracte încheiate.

Fluxul de știri
0