Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Israel: Alegeri anticipate, după eșuarea negocierilor de păstrare a majorității

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaIsrael - Drapel
Israel - Drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Negocierile privind păstrarea majorității parlamentare și a cabinetului Netanyahu, în urma demisiei ministrului Apărării, Avigdor Liberman, au eșuat. Data alegerilor anticipate în Knesset va fi anunțată duminica.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Vineri, 16 noiembrie, a avut loc o întrevedere între prim-ministrul Israelului, liderul partidului “Likud” Benjamin Netaniahu, și ministrul Educației, liderul partidului „Vatra evreiască - Habait Hayehudi”, Naftali Bennett.

În cadrul negocierilor dintre Netaniahu și Bennett, părțile nu au reușit să ajungă la un acord care ar permite păstrarea coaliției de guvernare. Cei doi politicieni israelieni s-au înțeles că data alegerilor parlamentare anticipate va fi anunțată duminica, 18 noiembrie.

Avigdor Liberman - Sputnik Moldova
Israel: Ministrul Apărării, Avigdor Liberman, și-a anunțat demisia

În afară de aceasta, în favoarea alegerilor anticipate s-a pronunțat și președintele partidului “Kulanu”, Mosche Kachlon.

Alegerile ar putea avea loc în luna martie.

Criza politică din Israel a fost provocată de demisia anunțată pe 14 noiembrie a liderului partidului “Casa Noastră Israelul”, Avigdor Liberman, din funcția de ministru al Apărării și ieșirea acestuia din coaliția de guvernare.

Nemulțumirea lui Liberman a provocat decizia guvernului de a încheia un armistițiu cu insurgenții din Fâșia Gaza.

Fluxul de știri
0