Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Transnistria este prevăzută majorarea pensiilor și salariilor

© Sputnik / Ирина ЛяховаЗдание Верховного Совета Приднестровья
Здание Верховного Совета Приднестровья - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații transnistreni au susținut propunerea liderului regiunii privind majorarea în anul 2019 a pensiilor și salariilor angajaților din sfera bugetară cu 7%.

TIRASPOL, 15 nov – Sputnik, Irina Leahova. Deputații a susținut în unanimitate modificările propuse de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski cu privire la majorarea, începând cu anul 2019, a pensiilor și salariilor bugetarilor. Modificările au fost aprobate în prima lectură a proiectului legii bugetului regiunii pe anul viitor și a legii bugetului Fondului unic de stat al asigurărilor sociale, a comunicat serviciul de presă al organului legislativ.

„Înțelegem că majorarea salariilor și pensiilor va genera cheltuieli suplimentare. În primul rând, este necesar să fie stabilite sursele de finanțare”, a menționat președintele Comitetului parlamentar pentru buget, Aleksandr Korșunov.

Potrivit acestuia, una dintre eventualele surse de venit ar putea fi majorarea accizelor. La capitolul cheltuieli, o parte din mijloace ar putea fi redistribuită.

Cereale, siloz - Sputnik Moldova
Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria

Modificările propuse de liderul regiunii vor necesita creșterea cheltuielilor respective cu 124 de milioane de ruble transnistrene (7,7 milioane de dolari) pentru salarii și cu 91 milioane de ruble (5,66 milioane de dolari) pentru pensii.

Veniturile preconizate pentru anul viitor la bugetul regiunii constituie circa 1,8 miliarde de ruble transnistrene (111,8 milioane de dolari), ceea ce înseamnă cu 10% mai mult decât veniturile prevăzute pentru anul curent, iar cheltuielile vor fi de circa 3,5 miliarde de ruble (217,3 milioane de dolari). Deficitul bugetar maxim este preconizat în mărime de aproape 1,7 miliarde de ruble (105,6 milioane de dolari).

Se preconizează ca principalii indicatori ai veniturilor Fondului să depășească suma de 1,8 miliarde de ruble (111,8 milioane de dolari). Cheltuielile vor constitui circa 2,5 miliarde de ruble (155,2 milioane de dolari). Pensiile reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor: peste 2 miliarde de ruble (124,2 milioane de dolari). Sursa principală pentru formarea veniturilor sunt impozitele (puțin peste 1,5 miliarde de ruble - 93,2 milioane de dolari).

Fluxul de știri
0