Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Vine iarna adevărată, cu ger și ninsoare

© Sputnik / Miroslav Rotariмороз
мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Prognoza meteo pentru următoarele zile nu arată prea bine – vremea se răcește considerabil, vor fi înregistrate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Meteorologii moldoveni anunță vreme deosebit de rece în următoarele zile și precipitații mixte în centrul și sudul țării.

Vineri, în nordul țării temperaturile diurne nu vor urca mai mult de 0..+3 grade Celsius. În țară valorile termice maxime vor oscila între +3..+5 grade. Vremea își va păstra aceleași caracteristici și sâmbătă.

În raioanele de centru și de sud ale țării va cădea lapoviță. Pentru sâmbătă însă meteorologii au prognozat chiar ninsoare slabă.

Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Societate
Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze

Nopțile însă vor deveni tot mai geroase, astfel că vineri și sâmbătă valorile minime vor coborî până la -5..-3 grade Celsius. În următoarele zile minimele nocturne vor fi și mai joase, de până la -7..-5 grade. Precipitațiile vor conteni, dar se vor muta de luni în nordul țării, unde va cădea lapoviță.

Și meteorologii români anunță vreme deosebit de rece în perioada 16-18 noiembrie, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte și precipitații slabe mixte în zonele joase de relief.

Astfel, în intervalul menționat vremea va fi rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

Amintim că meteorologii au estimat anterior că ne așteaptă o iarnă lungă și grea, care va începe chiar din luna noiembrie. Vom avea parte de ninsori frecvente în lunile ianuarie și februarie și episoade de ger puternic și viscole chiar și în luna martie.

© Photo : SHS MD / Meteo - 7 Zile (15 Nov)Meteo - 7 Zile (15 Nov)
Avertizare de ultimă oră a meteorologilor: Vine iarna adevărată, cu ger și ninsoare - Sputnik Moldova
Meteo - 7 Zile (15 Nov)
Fluxul de știri
0