Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze

© Sputnik / Юрий Шестопалов / Trecere la banca de fotografiiАномальные морозы в Югре
Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deși suntem abia la început de toamnă, meteorologii au făcut deja primele estimări cu privire la iarna 2018.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. Potrivit primelor estimări ale meteorologilor, iarna în acest an va începe devreme, chiar la sfârșitul lunii noiembrie, însă gerurile năprasnice și viscolele vor lovi, oricât ar părea de straniu, în luna martie, anunță romaniatv.net.

Iarna lungă și primăvara secetoasă le-a dat bătăi de cap agricultorilor. Vom avea pâine? - Sputnik Moldova
Video
Iarna lungă și primăvara secetoasă le-a dat bătăi de cap agricultorilor - Vom avea pâine?

Specialiștii menționează vă vara anului 2018 a fost una atipică, cu ploi torențiale și temperaturi care au depășit 30 de grade foarte rar și se pare că și iarna va fi la fel. Mai exact, conform estimărilor făcute de meteorologi, iarna va fi lungă în acest an, din cauza unor curenți ce-și modifică traiectoria.

Astfel, primele estimări realizate de meteorologi arată că iarna va începe devreme, la sfârșitul lunii noiembrie, și va fi foarte lungă.

Este de așteptat ca în lunile decembrie, ianuarie și februarie va ninge frecvent, însă fără a se înregistra viscol ori ger.

În mod neobișnuit, fenomenele extreme vor apărea la începutul lunii martie, când gerul năprasnic și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa.

Fluxul de știri
0