Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezoluție dură a PE: Susținerea financiară pentru Moldova, disponibilă doar după alegeri

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaФлаги в отражении на стенде с эмблемой ЕС
Флаги в отражении на стенде с эмблемой ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii europeni le-au solicitat autorităţilor moldovene să soluționeze problemele existente, declarând că susţinerea financiară pentru Republica Moldova ar trebui să fie disponibilă doar după alegerile parlamentare.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluție în care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu regresele privind standardele democratice, situația din sistemul judiciar și nivelul de corupție, chemând UE să nu disponibilizeze susţinerea financiară pentru Republica Moldova până la alegerile parlamentare prevăzute pentru februarie 2019.

”Deşi deputaţii europeni indică unele realizări în domenii precum comerţ, energie, reforma sistemului bancar, administraţie publică, administraţie publică financiară, aceştia sunt îngrijoraţi de nivelul de corupţie, lipsa independenţei sistemului judiciar şi regresele în privinţa standardelor democratice”, anunță PE într-n comunicat.

Deputaţii europeni le-au solicitat autorităţilor Republicii Moldova să rezolve aceste probleme, reafirmând că susţinerea financiară pentru Republica Moldova ar trebui să fie disponibilă după alegerile parlamentare prevăzute pentru februarie 2019 şi aceasta cu condiţia ca alegerile să fie organizate conform standardelor recunoscute la nivel internaţional şi evaluate de instituţii internaţionale specializate.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Parlamentarii declarați proeuropeni nu mai cred în vectorul european

“Parlamentul European rămâne profund îngrijorat cu privire la diminuarea cadrului pentru democraţie şi a stat de drept în Republica Moldova. În acelaşi timp, Republica Moldova este importantă pentru UE. Continui să cred într-un dialog deschis şi bazat pe democraţie cu autorităţile de la Chişinău, prin care să ajungem la o implementare completă a acestor elemente cheie din Acordul de Asociere. Aceasta este singura cale către europeanizarea Republicii Moldova.” a afirmat raportorul pentru Moldova Petras Auštrevičius.

Rezoluția privind Moldova a fost adoptată cu 396 voturi pentru, 76 împotrivă şi 186 abțineri

Fluxul de știri
0