Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Un bărbat a găsit 95 de mii de euro în dulapul cumpărat - Vezi ce a făcut

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bărbatul a decis să returneze cei 95 000 de euro găsiţi în mobila veche pe care a cumpărat-o.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Cine şi-ar fi imaginat că o banală întâmplare avea să devină o adevărată aventură?

O femeie la plimbare prin ploaie - Sputnik Moldova
Noroc incredibil: A ieșit la o plimbare în parc și a găsit un diamant - Foto

Samuel Stănici, un tânăr de 33 de ani din Timiş, România, cu siguranţă nu s-a gândit la asta. Crescut într-o familie cu 12 copii şi având, la rândul său, patru micuţi, bărbatul a trăit o întâmplare demnă de film.

Omul a cumpărat, în urma unui anunţ găsit pe internet, o piesă de mobilier la mâna a doua de la un vânzător din Arad, România. Bărbatul a verificat marfa şi nu i s-a părut nimic suspect.

Dar… surpriză! După o săptămână, unul dintre copii, jucându-se la dulap, a găsit o cutie metalică.

Samuel şi soţia lui au suferit un şoc când au văzut cutia „burduşită“ cu bancnote de 500 de euro. Cei doi soţi s-au apucat să numere banii şi a rezultat suma de 95.000 de euro. Din acel moment, Samuel nu a mai avut linişte, notează adevarul.ro

Евро - Sputnik Moldova
Societate
Unic în lume: Bancnotă de 1000 de euro, găsită în Transnistria

Omul povesteşte că nu ştia ce se întâmplă şi că avea impresia că toate maşinile se opresc la el la poartă.

„Aveam impresia că m-a pus cineva la probă, că vine o mafie la mine. Nu mai ştiam cum să o scot la capăt”, a explicat bărbatul care şi-a sunat un prieten de la biserica penticostală din Bichigi şi, împreună, au decis să devină detectivi.

Pe urma banilor

Samuel şi Mircea au făcut un plan pentru a da de urma adevăratului posesor al banilor.

Ca să îşi ajute prietenul să îl găsească pe beneficiarul real al banilor, Mircea şi-a luat o zi liberă de la lucru, iar cei doi au mers la Arad. Au întrebat prin vecini şi au aflat că tânărul care a vândut mobila a moştenit casa de la tatăl său şi, pentru că o renova după gustul său, a pus în vânzare mobilierul din casă. Cu aceste informaţii, cei doi prieteni au trecut la nivelul următor şi l-au contactat pe vânzătorul mobilei.

Euro, dolari, ruble, bancnote - Sputnik Moldova
Rusia
Incredibil: Milioane de euro, găsite într-un... frigider

Acesta a fost descusut, Samuel şi Mircea dorind să afle care este natura relaţiilor vânzătorului cu tatăl său. Din fericire, au aflat numai lucruri bune, iar cei doi au ajuns la concluzia că tânărul vânzător este adevăratul proprietar al banilor.

Atunci, bărbaţii i-au spus că au găsit în mobilă nişte bani. Nu i-au spus suma, ci l-au chemat la Bichigi să îi înmâneze banii.

Proprietarul mobilei nu ştia de cei 95.000 de euro deţinuţi de tatăl său. Omul l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9500 de euro şi a precizat că a fost profund impresionat de gest.

Gest impresionant

„A fost un gest foarte frumos. L-am apreciat mult. Putea să păstreze banii, dar a decis să îi returneze. M-a mişcat. Rar mai găseşti aşa oameni“, a declarat bărbatul din Arad.

Денежные купюры и монеты разных стран - Sputnik Moldova
Precizări importante de la BNM: Ce se va întâmpla cu bancnota de 500 de euro

Samuel a declarat că nu avea pretenţia să fie recompensat pentru gestul său, dar suma pe care a primit-o i-a fost de mare ajutor. Şi aceasta pentru că a reuşit să îşi achite nişte datorii, dar şi să îşi monteze centrala la casă.

Pentru el, această experienţă a fost o lecţie de viaţă importantă şi crede că totul a fost o încercare de la Dumnezeu pentru a vedea cât este el de legat de bani.

„Eu sunt învăţat cu munca. Pentru mine e un stres să ai bani aşa de mulţi”, a precizat bărbatul, adăugând că nu ar fi avut linişte dacă ar fi decis să păstreze nişte bani care nu îi aparţineau.

Fluxul de știri
0