Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe persoane, în vizorul poliției: Oamenii legii iau măsuri specializate - Video

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu schimbarea condiţiilor climaterice, Poliţia Capitalei a iniţiat acţiunile profilactice de identificare, depistare şi acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Poliţiştii au fost antrenați în vederea depistării locurilor de trai provizoriu a persoanelor fără casă, în special la construcţii nefinisate, subsoluri, sisteme de canalizare.

Oamenii legii desfășoară măsurile specializate atât ziua, cât şi noaptea. Astfel forţele de ordine au depistat și documentat peste 130 de persoane fără loc permanent de trai.

Persoanele au declarat că n-au o locuinţă unde ar putea trăi sau măcar un loc de muncă pentru a-şi asigura minimul de existenţă.

Poliția Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Te simți amenințat sau vecinii îți fac viața un calvar? Iată ce îți propune Poliția

În acest context, au fost acumulate toate datele de identitate, în vederea sesizării instituţiilor de resort şi autorităţilor publice locale, pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de legislaţia în vigoare.

Poliţia Capitalei va continua acțiunile cu scopul de a preveni cazurile de hiportemie sau deces în rândurile oamenilor străzii.

Cetăţenii sunt rugați să informeze autoritățile atunci când au observat persoane înnoptând pe străzi sau alte locuri, unde sunt supuşi riscului.

Fluxul de știri
0