Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea schimbă foaia: Ce au prognozat meteorologii pentru această săptămână

© Sputnik / Станислав Савельев / Accesați arhiva multimediaСильные морозы, архивное фото
Сильные морозы, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Iarna calendaristică este deja aproape, iar caracteristicile vremii se apropie tot mai mult de cele normale pentru perioada în care ne aflăm.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Vremea a intrat într-un proces de răcire treptată. Meteorologii au prognozat pentru această săptămână minime de până la -5 grade Celsius.

Suflul iernii se face tot mai simțit – săptămâna debutează cu vreme posomorâtă și valori termice maxime ce nu vor mai depăși 10 grade Celsius. Marți, mercurul din termometre va mai coborî cu un grad, astfel că temperaturile din timpul zilei vor fi apropiate de minimele nocturne.

Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Societate
Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze

Începând cu ziua de miercuri și până la sfârșitul săptămânii, temperaturile maxime diurne se vor încadra între  5...7 grade Celsius. Nopțile însă vor fi de-a dreptul geroase – minimele vor coborî până la -3...-5 grade.

Cerul va fi acoperit, însă precipitații neimportante cantitativ ar putea să cadă miercuri și joi doar în nordul țării.

Amintim că meteorologii au estimat anterior că ne așteaptă o iarnă lungă și grea, cu ninsori frecvente și episoade de ger puternic și viscole chiar și în luna martie.

Fluxul de știri
0