Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce la Paris nu a fost dată citirii scrisoarea ostașului rus

© Sputnik / Alina DenisencoПисьмо любимой
Письмо любимой - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a explicat de ce la ceremonia oficială de la Paris consacrată centenarului încheierii Primului Război Mondial nu au fost date citirii scrisorile soldaților ruși care au luptat în acel război.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Kremlinul a remarcat faptul că în timpul ceremoniei de duminică de la Paris legată de centenarul încheierii Primului Război Mondial nu au fost citite scrisorile soldaților ruși, însă respectă această decizie a organizatorilor, a declarat în fața jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, citat de RIA Novosti.

Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Ce a spus Putin despre eventualitatea unui al treilea război mondial

„Noi într-adevăr am observat acest lucru. Într-adevăr, probabil că istoria Primului Război Mondial, în contextul destinului țării noastre, este o istorie foarte complicată și plină de contradicții. Însă, decizia în care limbă și ale cui amintiri să fie citite a fost, mai curând,  a organizatorilor, iar noi respectăm această decizie”, a răspuns Peskov la întrebarea dacă Kremlinul a observat că nu a fost citită scrisoarea soldatului din Rusia și cum interpretează acest fapt.

„Totodată, desigur, suntem convinși că la Paris și în Franța multă lume își amintește de faptele eroice săvârșite de ostașii ruși în Franța, apropo, apărând Franța, deoarece totuși circa 20 mii de soldați ai corpului armată din Rusia erau în Franța, au luptat pentru Franța. Ei îi apărau inclusiv pe francezi, de aceea Franța nu i-a uitat. Noi știm acest lucru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei.

Pe parcursul ceremoniei de la Paris desfășurate lângă Arcul de Triumf, opt francezi au citit amintirile martorilor oculari ai armistițiului. Printre fragmentele citite au fost însemnări ale militarilor francez, britanic, american și german, ale unui muncitor chinez și ale unei tinere franțuzoaice.

Fluxul de știri
0