Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a spus Putin despre eventualitatea unui al treilea război mondial

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом России Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin răspunde la întrebările cetățenilor ruși în cadrul așa-zisei „linii directe”. Acestea țin atât de politica internă, cât și de relațiile internaționale.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Un al treilea război mondial ar însemna sfârșitul civilizației, a declarat președintele rus Vladimir Putin, răspunzând la o întrebare în acest sens care i-a fost adresată în cadrul ”liniei directe” de comunicare cu cetățenii.

Seful statului rus a apelat în răspunsul său la un citat din Einstein.

"Nu știu ce arme vor fi folosite în cel de al treilea război mondial, dar cu siguranță cel de-al patrulea va fi dus cu bețe și pietre", a spus Putin.

Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Ce a spus Vladimir Putin despre majorarea prețurilor la carburanți

Un nou război mondial ar putea însemna "sfârșit civilizației", a declarat președintele rus, iar „conștientizarea acestui fapt ar trebui să împiedice puterile mondiale să se angajeze într-un conflict global”, a adăugat el.

Liderul rus a spus care sunt condițiile îmbunătățirii relațiilor cu Occidentul.

„Rusia trebuie să-și protejeze interesele în toate sferele”, a subliniat Putin. Potrivit acestuia, presiunile asupra Rusiei se vor încheia atunci când Occidentul va înțelege că acest lucru este contraproductiv.

"Vor fi nevoiți să țină cont de noi", a spus Putin.

Referindu-se la politica de izolare a Moscovei, șeful statului rus a menționat că, pentru Occident, Rusia devine un rival, iar aceasta este politica greșită.

„Cooperarea ar duce la o creștere economică în întreaga lume. Și partenerii occidentali încep să înțeleagă acest lucru”, a adăugat Vladimir Putin.

Fluxul de știri
0